Schapendarmen voor het zelf maken van worst.
De belangrijkste eigenschappen:
Een natuurlijk en gezond alternatief- door je eigen worsten te maken vermijd je ongezonde toevoegingen en conserveermiddelen die veel worden gebruikt in kant-en-klare vleesproducten.
Natuurlijke schapendarmen zijn geschikt voor de productie van alle soorten dunne worsten, zoals Kabanos of Frankfurter worsten. De omhulsels zijn hermetisch verpakt in aanwezigheid van zout dat als conserveermiddel werkt. Een enkele verpakking bevat 15 m omhulsels. Gemiddeld is voor 1 kg vleesvulling ongeveer 4,6 m darm nodig, afhankelijk van het kalibratieverschil en de soort worst die wordt bereid (de hoeveelheid gebruikte darm is onder andere afhankelijk van de dikte van de stukken vlees en de consistentie van de vulling). De lengte van de darmen moet worden gemeten nadat ze van tevoren in water zijn geweekt.
Volg ons op Instagram
Nudenoord 248
3079ZN Rotterdam
Whatsapp: 06 23659629
Mailadres: info@puurmaken.nl
Instagram: @puurmaken