0

Pectine voor jam maken (1 zakje)

€1,69
Prijs incl. BTW (21%) €0,29
Bulkprijs beschikbaar voor aantallen van 5 artikelen of meer
Op voorraad: 233 beschikbaar
Koop meer, bespaar meer
Aantal Prijs per artikel Korting
5 artikelen €1,55 8% korting
10 artikelen €1,45 14% korting
20 artikelen €1,30 23% korting
50 artikelen €1,20 29% korting
100 artikelen €1,00 41% korting
Productgegevens

Pectine is een natuurlijk bindmiddel. Het is een polysacharide die voorkomt in de celwanden van planten en vruchten en zorgt voor het aan elkaar klitten van de plantencellen. Pectine wordt gevormd in een zuur milieu en bij verhitting met suiker tot een gelei en wordt daarvoor gebruikt als een verdikkingsmiddel. De bekendste toepassing hiervan is in jam productie.

Jam maken zonder suiker en conserveermiddel:

Door gebruik te maken van pectine kunt u jam maken met minder of helemaal geen toegevoegde suiker. Zo kan u verantwoord genieten van deze fruitige traktatie.

Gebruiksaanwijzing:

  • Was het fruit, verwijder de pitten en maak de grotere stukken fruit klein.
  • Doe het fruit en de pectine in een grote pan en breng deze al roerend aan de kook.
  • Voeg nu eventueel suiker naar smaak toe.
  • Blijf roeren totdat de pectine en de suiker volledig is opgelost.
  • Verdelen over de jampotten, deze omgekeerd af laten koelen en klaar!

Opmerking: Omdat suiker als conserveermiddel werkt is deze jam minder lang houdbaar. Door steriel te werken, de potten goed schoon te maken en ze voor gebruik een paar minuten te spoelen met water, sulfiet en citroenzuur wordt de houdbaarheid verlengt.


1 zakje is voor 1kg jam

Bewaar dit product voor later
Deel dit product met je vrienden
Pectine voor jam maken (1 zakje)
Share by: