0

Yoghurt cultuur

€6,50
Uitverkocht
Prijs incl. BTW (21%) €1,13
Productgegevens

Wil je gezonde yoghurt eten zonder zoetstoffen en chemische toevoegingen? Maak heerlijke huisgemaakte yoghurt in je eigen keuken! De perfect op elkaar afgestemde melkzuurbacterieculturen die een snelle en gemakkelijke productie van yoghurt en roomverzuring mogelijk maken. Dankzij deze cultuur maak je gemakkelijk dikke yoghurt. Omdat de bacteriën thermofiele bacteriën zijn (bestand tegen hoge temperaturen), kun je ze ook gebruiken om gestoomde stremselkaas te maken! Cultuur behoudt zijn volledige potentieel voor een lange tijd. Met één verpakking van de bacteriecultuur maak je yoghurt van 25 liter melk! Het gebruik ervan is uiterst eenvoudig. Je kunt ze met of zonder yoghurtmaker gebruiken!

Gebruiksaanwijzingen:

Bij verse melk ‘recht van de koe’ is het aan te raden deze 30 minuten te pasteuriseren bij een temperatuur van ongeveer 65°C. Verwarm 3 liter gepasteuriseerde of verse melk tot 43-44°C. Giet een kleine hoeveelheid in een glas en los ca. 0,3 g yoghurtbacteriën erin. Giet het mengsel bij de warme melk en meng goed. Wacht ca. 20 minuten, waarbij de temperatuur op 43-44°C wordt gehouden (voor de initiële activering van de bacteriën). Vul schone, gebroeid containers met melk die de bacteriën bevat tot 3/4 van het volume en sluit ze goed af. Op een warme plaats laten staan, b.v. in de buurt van een radiator, gedurende enkele uren (bij voorkeur 's nachts). Als je een yoghurtmaker gebruikt, giet dan de melk met de bacteriemelk in het bakje, zet de temperatuur op 45°C en laat 6-8 uur staan zodat de yoghurt kan rijpen. Als het na deze tijd nog te vloeibaar is, verleng dan de rijpingstijd. Hoe langer de rijpingstijd, hoe intenser de smaak van de yoghurt. Nadat het rijpingsproces is voltooid, plaatst u de yoghurt in de koelkast en bewaart u deze tot consumptie - maximaal 3-5 dagen. De optimale pH-waarde voor een goede ontwikkeling van de yoghurtcultuur is 6-7. Extra ingrediënten, zoals noten, muesli of fruit, kunnen vlak voor consumptie aan een kant-en-klare yoghurt worden toegevoegd.

Bewaar dit product voor later
Deel dit product met je vrienden
Yoghurt cultuur
Share by: